Solvarme i swimmingpool

Pool-solvarmeanlæg på Amager
René Carlson og hans kone bor i Kastrup på Amager. De byggede i 2002 en lille pool i deres have med et pool-solvarmeanlæg fra Varmt vand fra solen.
 
Baggrund:
René fortæller:
”Da vi skulle bygge poolen var jeg ude efter at få en eller anden form for varmepumpe, og jeg vidste fra mine forældres svømmepøl, hvor der ikke var varme i, at jeg ikke fik familien i den lille svømmepøl vi ville bygge, hvis der ikke kom ordentlig varme i. Så jeg begyndte at søge på nettet, hvor jeg fandt Varmt vand fra solen. Og så tænkte jeg at det prøver vi, og det har virkelig også været godt. Jeg har været meget tilfreds med det.”
 
Funktion og brug:
Poolen er helt rund og har en diameter på 5 meter og er 1,20 meter dyb. Poolen indeholder ca. 25.000 liter vand, som bliver varmet op ved hjælp af en solfanger, der er beregnet til pool-solvarmeanlæg. Solfangeren består af tre Sun Star-poolabsorbere, som sidder på familiens tag. Vandet fra poolen bliver ved hjælp af en pumpe cirkuleret igennem et sandfilter og op på taget for at blive varmet op, når der er sol på.
 
”Når vejret er godt i sommerhalvåret slår pumpen til og varmer ved hjælp af solfangeren vandet op. Pumpen kan også tidsstyres eller slås til og fra manuelt. På gode dage bliver vandet 30-32 grader varmt og ellers så ligger temperaturen på et gennemsnit mellem 25-28°C hele sommeren. Vi bruger den normalt fra midt i april til midt i oktober. Midt i april er den dog 'kun' omkring 20-22 grader.”
 
Økonomi:
Selve solvarmedelen har kostet ca. 10.000 kr. Dette inkluderer 3 stk. Sun Star-absorbere på 4,8 m²,  monteringsbeslag, fittings, mm.. Dertil kommer selve svømmepølen, pumpen, sandfilteret og styringen.
 
”Jeg vil tro at vi alt i alt brugte ca. 45.000 kr. inklusiv solvarmeanlægget og poolen, men så har vi så også selv gravet ud til den.” fortæller René.
 
Læs mere om vores pool-solvarme system
Solvarme i swimmingpoolSolvarme i swimmingpoolSolvarme i swimmingpoolSolvarme i swimmingpool