Fittingssæt til buffer

Ny vare

Fittingssæt til HUCH PSX og lignende buffertanke

Flere detaljer

1 095,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

- +

 
Produktinformation

Hvordan opnår man det lavest mulige varmetab fra sin buffer? Samtidig med at tilgodese fleksibilitet, pris og montagevenlighed? Dette var spørgsmålene, da vi skulle opbygge vores buffer-forsøgsanlæg her i butikken.


Udover at vi (for at forhindre varmetab til gulv) stillede bufferen på en plade af særlig trykfast gulvisolering (med en tagkrydsfinér ovenpå som trykfordeling) fokuserede vi på bufferens forbindelsesrør, som kan være én af de helt store varmetabs-kilder.


Her præsenterer vi det fittingssæt, vi fandt frem til. Tankerne bag sættet vil senere blive uddybet i en længere artikel. Her blot denne korte baggrund:

  • Kuglehaner på alle anvendte ind- og udgange, så hele bufferen ikke skal tømmes, fordi der skal skiftes en pumpe!
  • Det er vigtigt at rørene, der kommer ud af bufferen, fortsætter nedad de første 20-30 cm 
  • Det er endnu bedre, hvis det første stykke af røret går skråt nedad: Forsøg viser nemlig, at det skrå rør er allerbedst til at forebygge selvcirkulation
  • Det er vigtigt at opnå en komplet isolering af bufferens forbindelsesrør, inkl. kuglehaner mv.

At føre rørene nedad, uanset om de egentlig skal føres opad bagefter virker som en "varmefælde", der holder varmen inde i bufferen, når vandet i rørene ikke er i bevægelse. Det fungerer bedst sammen med rør med dårlig varmeledningsevne som fx vores fleksible rustfri stålrør eller Twin Tubes. Vi anbefaler størrelsen DN20 samt tilhørende fittings. Som overgang mellem rør og bufferfittings passer vores reduktionsbrystnipler i 1-3/4".

Sættet indeholder:

  • 5 ind-/udgange med vinkler og kuglehaner 3/4"
  • 1 bund-ind/udgang med dyklomme, tee med aftaphane med fuldt gennemløb, udgang til ekspansionsbeholder, kuglehane  (sidstnævnte ikke vist på foto!) 
  • 2 propper 1½" til ubenyttede muffer (heller ikke vist på foto)
  • Overgang til montagesæt oven på buffer
  • 3 tees til evt. ekstra tilslutninger
  • 6 plasthåndtag og 2 meter Aeroflex 13/28 for effektiv isolering af alle forbindelser

Fittingssættet bruges, når du vil forbinde en standard-buffer som HUCH S-PSX, med 8 udgange muffe 1½" og én (ovenpå) i 1 1/4" med vores Midi-maxianlæg eller SolarBox.  

Anbefalet tilbehør:
Hvis du ønsker en smart, fleksibel forbindelse mellem buffer og ekspansion, således at denne kan skubbes af vejen i det daglige, men rykkes frem, hvis der skal serviceres, anbefaler vi et stykke flexrør på 1 eller 1,5 meter samt en brystnippel i 3/4".
Hvis ekspansionen skal kunne tages helt af, uden at vandet tappes af, anbefaler vi vores kappeventil.
Hvis ekspansionen er større end 50 liter, skal du derudover bruge en målerforskruning i 1-3/4".

Kunder, der købte denne vare, købte også