Victron SmartSolar MPPT 100/30

75200100

Ny vare

30A-laderegulator til solcelleanlæg med batteri

Flere detaljer

2 225,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

- +

 
Produktinformation

Denne laderegulator sørger for at oplade dit dyre AGM-batteri på den mest skånsomme måde. Den indbyggede MPP-Tracker finder løbende den mest optimale solcellespænding for max. udbytte.

12- eller 24V-forbrugere kan tilkobles via laderegulatoren, hvorved den beskytter batteriet mod dybdeafladning. NB: En evt. 230V-inverter bør tilsluttes direkte til batteri.

Features

  • Indbygget bluetooth - til Victrons gratis app VictronConnect
  • Indbygget temperaturføler - anbringes tæt ved batterierne og tilpasser spænding ved absorption og float til omgivelsestemperaturen

Tekniske data

  • Batterispænding 12 eller 24V - detekteres automatisk
  • Max. solcellestørrelse 880W v. 24 V, 440W v. 12V
  • Max solcellespænding (VOC): 100 V
  • Max ladestrøm: 30A

 

Datablad  |  Manual

 
Hvad bruges det til?

Laderegulator

Laderegulatoren "sidder" mellem solcelle og batteri.

Laderegulatorens opgave er at behandle strømmen fra solcellen således at batteriet oplades hurtigst muligt, uden at overoplade det.

Batterivagt
Mange laderegulatorer har derudover en DC-udgang, hvor man kan trække strøm ved batteriets spænding (fx 12V) til særligt lavvolts-udstyr som elpærer mv. Denne udgang slukker, når batterispændingen falder til under et bestemt niveau, således at batteriet beskyttes mod dyb afladning, der kan forkorte det dyre batteris levetid. 

Mere strømkrævende udstyr som fx en 230V-inverter trækker for meget strøm til laderegulatorens udgang og bør i stedet sluttes direkte til batteriet.

Batterityper
Laderegulatoren skal passe til det anvendte batteri. De fleste laderegulatorer er beregnet til brug sammen med blybatterier, hvilket er en fællesbetegnelse for både gammeldags "åbne" batterier, og moderne, lukkede/vedligeholdelsesfrie AGM- og GEL-batterier.

De forskellige batterityper har lidt forskellige krav til hvor høj spændingen skal være under den såkaldte equalisering, en proces, der foretages af og til, og som vedligeholder batteriet. Derfor vil denne type laderegulator som regel kunne indstilles til en bestemt batteritype.

Hvis man bruger de nyere batterityper baseret på lithium skal man købe en laderegulator der er specifikt egnet til dette.

PWM eller MPPT
De billigste, ordentligt laderegulatorer er af PWM-typen. De henter max ud af solcellepaneler, der passer til de anvendte batteriers spænding, fx 12- eller 24V. Disse paneler er opbygget af 36 eller 72 celler - eller det dobbelte antal halve celler som fx vores Longi-panel.

En PWM-laderegulator kan også bruges sammen med de i dag mest udbredte solcellepaneler med 60 celler i et 12V-system, men her mister man en del af energien. Hvis det giver økonomisk mening kan man her med fordel i stedet bruge en laderegulator af MPPT-typen, som uden tab kan tilpasse batteriets højere spænding til det, batteriet har brug for.

Typisk fremgangsmåde ved tilslutning
Laderegulatoren tilsluttes først det godt opladte batteri - bemærk polaritet! - og indstiller sig selv til 12 eller 24V batterispænding. Herefter tilsluttes solcellen, og til sidst evt. strømforbrugende apparater på udgangen.
Afmontering skal ske i den omvendte rækkefølge.

  • Observér korrekt polaritet, plus/minus, både i forhold til batteri og solcelle!
  • Overskrid ikke max solcellespænding!

Garantien dækker ikke skader, forårsaget af forkert tilslutning eller højere solcellespænding end angivet.

5 andre produkter i den samme kategori: