PWM-laderegulator 12-24V 60A

75201060

Ny vare

60A-laderegulator til solcelleanlæg med batteri

Flere detaljer

695,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

- +

 
Produktinformation

Denne laderegulator er beregnet til brug sammen med blybatterier, både gammeldags "åbne", og moderne AGM- og GEL-batterier. 

Laderegulatoren er af PWM-typen, hvilket betyder at den henter max ud af solcellepaneler, der er beregnet til 12- eller 24V-systemer, dvs. paneler med 36 eller 72 celler - eller det dobbelte antal halve celler som fx vores Longi-panel. Den kan også bruges sammen med de i dag mest udbredte solcellepaneler med 60 celler, men her mister man en del af energien. I dette tilfælde bør man i stedet bruge en laderegulator af MPPT-typen, som uden tab kan tilpasse batteriets højere spænding til det, batteriet har brug for.

12- eller 24V-forbrugere kan tilkobles laderegulatoren, hvorved den beskytter batteriet mod dybdeafladning.
En 230V-inverter trækker for meget strøm og bør i stedet tilsluttes direkte til batteriet.

Laderegulatorens 12/24V-udgang kan alternativt bruges som skumringsrelæ, som tænder udgangen ved solnedgang og enten slukker den igen ved daggry, eller efter det indstillede antal timer.

Features

 • Temperaturkompenseret opladning (temperaturføler medfølger)
 • Visning af øjeblikkelig produktion på solcellerne (A)
 • Visning af kumuleret produktion fra solcellerne (Ah)
 • USB-udgang for opladning af mobil mv.

Tekniske data

 • Mål: 190*131*60 mm
 • Vægt: 800 g
 • Batterispænding 12 eller 24V - detekteres automatisk
 • Max solcellespænding: 48V VOC
 • Max ladestrøm: 60A - svarende til 700W solceller i et 12V-system, eller 1400W solceller ved 24V
 • Kabeltværsnit, tilslutninger max 10 kvadrat

Manual

 
Hvad bruges det til?

Laderegulator

Laderegulatoren "sidder" mellem solcelle og batteri.

Laderegulatorens opgave er at behandle strømmen fra solcellen således at batteriet oplades hurtigst muligt, uden at overoplade det.

Batterivagt
Mange laderegulatorer har derudover en DC-udgang, hvor man kan trække strøm ved batteriets spænding (fx 12V) til særligt lavvolts-udstyr som elpærer mv. Denne udgang slukker, når batterispændingen falder til under et bestemt niveau, således at batteriet beskyttes mod dyb afladning, der kan forkorte det dyre batteris levetid. 

Mere strømkrævende udstyr som fx en 230V-inverter trækker for meget strøm til laderegulatorens udgang og bør i stedet sluttes direkte til batteriet.

Batterityper
Laderegulatoren skal passe til det anvendte batteri. De fleste laderegulatorer er beregnet til brug sammen med blybatterier, hvilket er en fællesbetegnelse for både gammeldags "åbne" batterier, og moderne, lukkede/vedligeholdelsesfrie AGM- og GEL-batterier.

De forskellige batterityper har lidt forskellige krav til hvor høj spændingen skal være under den såkaldte equalisering, en proces, der foretages af og til, og som vedligeholder batteriet. Derfor vil denne type laderegulator som regel kunne indstilles til en bestemt batteritype.

Hvis man bruger de nyere batterityper baseret på lithium skal man købe en laderegulator der er specifikt egnet til dette.

PWM eller MPPT
De billigste, ordentlige laderegulatorer er af PWM-typen. De henter max ud af solcellepaneler, der passer til de anvendte batteriers spænding, fx 12- eller 24V. Disse paneler er opbygget af 36 eller 72 celler - eller det dobbelte antal halve celler som fx vores Longi-panel.

En PWM-laderegulator kan også bruges sammen med de i dag mest udbredte solcellepaneler med 60 celler i et 12V-system, men her mister man en del af energien. Hvis det giver økonomisk mening kan man her med fordel i stedet bruge en laderegulator af MPPT-typen, som uden tab kan tilpasse batteriets højere spænding til det, batteriet har brug for.

Typisk fremgangsmåde ved tilslutning
Laderegulatoren tilsluttes først det godt opladte batteri - bemærk polaritet! - og indstiller sig selv til 12 eller 24V batterispænding. Herefter tilsluttes solcellen, og til sidst evt. strømforbrugende apparater på udgangen.
Afmontering skal ske i den omvendte rækkefølge.

 • Observér korrekt polaritet, plus/minus, både i forhold til batteri og solcelle!
 • Overskrid ikke max solcellespænding!

Garantien dækker ikke skader, forårsaget af forkert tilslutning eller højere solcellespænding end angivet.

5 andre produkter i den samme kategori: