VVFS A18 - VVFS A24

Ny vare

Varmt Vand fra Solens plansolfanger – Spitzenklasse!

Flere detaljer

3 130,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

- +

Mærke Hewalex

 
Produktinformation
Varmt vand fra solens A18 og A24 er europæiske kvalitetssolfangere med markedets bedste pris/kvalitetsforhold.

 • Højeste ydelse til prisen
 • Holdbar og vandtæt
 • Kan monteres i alle hældninger, fra vandret til lodret
 • Kan monteres på skråt eller vandret tag, på jord, eller smukt inddækket i tag
 
VVFS’ A-solfanger fås i to størrelser, nemlig ca. 1,8 og ca. 2,4 m2 (heraf navnene).

 • Mål og vægt, VVFS A18: HBD 202x104x9 cm, vægt 35 kg
 • Mål og vægt, VVFS A24: HBD 202x131x9 cm , vægt 43 kg
 • Areal brutto/apertur, VVFS A18: 2,09/1,82 m²
 • Areal brutto/apertur, VVFS A24: 2,65/2,36 m²
 • Effektivitet Eta0 (aperturareal): 0,827
 • Varmetab a1: 3,347 W/m²/K
 • Materialer:
  • Fuldpladeabsorber med absorberplade af aluminium med selektiv BlueTec-coatning og absorberrør af kobber
  • Kantliste: Pulverlakeret aluminium
  • Sider og bagplade: Aluminium
  • Isolering: 40 mm mineraluld i bagside; 20 mm i sider
  • Dæklag af hærdet, jernfrit og antirefleksbehandlet glas
 • Farve: Antracit RAL 7022 (er farven af afgørende betydning, anbefaler vi at du besøger os og ser nuancen selv - nogen mener, at den er mere over i retning af umbra)
 • Tilslutninger: ¾” udv. gevind
 • Monteres med de tilhørende tagmontagesæt - eller inddækningssæt - og solfangerfittings
 • 10 års garanti

Bemærk, at vores størrelsesangivelser gælder solfangerens nettoareal, også kaldet aperturareal, altså det glasareal, gennem hvilket solen skinner på absorberen....ikke kassens ydre mål!
 
Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, er her nogle stikord: A24 giver mest solfangerareal for pengene. A18 er lettere at manøvrere på plads på taget for to personer, og er pt. den eneste, der kan bruges til inddækning. På store tage er dette dog ofte uden betydning.

 
 
 
Produktbeskrivelse
I mange år måtte jeg desværre trække lidt på det, når kunder ringede og mente, at der sikkert var sket meget på solfangerområdet i de senere år. Ganske vist VAR der blevet udviklet særdeles effektive solfangere, der laver over 80% af sollyset om til varme. De var imidlertid temmelig meget dyrere end den brede mellemgruppe med effektiviteter på 75-79%.
 
Jeg er meget glad for, at dette nu er fortid! Her kan vi nemlig præsentere en europæisk kvalitetssolfanger med meget høj effektivitet og lavt varmetab til en særdeles rimelig pris. Solfangeren laves på Polens største og ældste solfangerfabrik, og er dette firmas mest højtydende solfanger.
 

En højt-ydende solfanger

VVFS’ A-solfanger udnytter hele 82,7% af det lys, der falder på den. Denne procentsats kaldes for solfangerens effektivitet.
 
Effektiviteten er imidlertid kun ét mål for en solfanges ydeevne. Den anden vigtige parameter er varmetabet.
Begge kombineres på en forståelig måde i et enkelt tal: Solfangerens ydelse i Watt ved fuld sol, når solfangeren er et bestemt antal grader varmere end luften udenom. Kigger man f.eks. på ydelsen ved 50K (50 graders temperaturforskel), får man et godt billede af, hvordan solfangeren opfører sig under svære betingelser, f.eks. i det kolde forår.
 
VVFS’ A24 (som producenten har døbt KS2600 TLP ACR) yder under disse betingelser 1.451 Watt, se Solar Keymark-testen. Det tilsvarende tal for A18 (KS2100 TLP ACR) er 1.119 Watt
 
Det lyder selvfølgelig bedre at angive solfangerens maksimale output ved fuld sol, så det tal får du også lige: 1.952 Watt. Det tilsvarende tal for A18 (KS2100 TLP ACR) er 1.505 Watt. Grunden til, at dette tal er højere end de foregående er den simple, at det er målt i en situation, hvor solfangeren har samme temperatur som den omgivende luft. Dette forekommer så godt som aldrig under reelle betingelser, og afspejler jo, i modsætning til de tidligere angivelser, ikke, hvor godt solfangeren er isoleret. 
Alle solfangere, der sælges i Europa er, eller bør være testet på denne, helt sammenlignelige måde, og enhver forretning bør kunne fremvise testen. Derfor er det nemt for dig at sammenligne vores solfanger med andres.
 
Den høje ydelse er opnået dels ved anvendelse af antirefleksbehandlet glas, dels ved brug af en af de mest effektive, selektive absorberbelægninger (BlueTec).
 

En holdbar solfanger

Udover ydelsen er der en anden ting, der er vigtig ved en solfanger, nemlig holdbarheden. Holdbarheden afgøres bl.a. af solfangerens vandtæthed: At den er konstrueret, så der ikke kan trænge regnvand ind i den. VVFS’ A-solfanger har en kasse, der er lavet af ét stykke aluminium, der er bukket op og svejset i hjørnerne. Glasset er limet fast i en bred aluminiumsprofil, der dækker ud over kassen nedenunder (inkl. dennes udluftningshuller), og er limet til denne. Derfor er solfangeren i praksis 100% vandtæt.
 
Absorberen er konstrueret som i de fleste moderne solfangere: Et rørsystem af kobber, lasersvejset til en aluminiumsplade. Herved kombineres fordelene ved kobberets modstandsdygtighed overfor forskellige væsker med alu'ens lavere pris. Erfaringerne med denne konstruktion, der efterhånden er mere end 10 år gammel, er gode, men kombinationen af de to materialer giver teoretisk set en øget risiko for såkaldt ”galvanisk tæring”. Ved meget kystnære placeringer bør det derfor overvejes at benytte A18 i versionen med fuldkobberabsorber - pris oplyses på forespørgsel.
 

En fleksibel solfanger

VVFS’ A-solfanger kan, udover den normale montering på et tag med 30-45 graders hældning monteres på f.eks. en facade, eller endda på et helt vandret tag (hvorved udbyttet naturligvis falder, specielt udenfor højsommeren!).
Derudover kan den integreres smukt i taget med det tilhørende inddækningssæt - dette gælder dog foreløbig kun den lille udgave af solfangeren.
 
Alt i alt mener vi altså, at det er en Spitzenklasse-solfanger vi tilbyder! Vi håber at du er enig, og deler vores glæde over, at det nu er muligt at sælge så høj kvalitet til så lav en pris.
 
 
 
Om solfangere

Solfangeren er solvarmeanlæggets mest udsatte del og skal derfor være lavet af nogle ordentlige materialer.


Solfangeren består af

 • en absorber
 • et dæklag
 • isolering

og et kabinet (en "kasse"), der beskytter de øvrige dele.

Rørsolfangeren (eller vakuum-solfangeren) består, i modsætning til den plane solfangers sammenhængende, glasdækkede absorber af et større antal adskilte absorbere pr. solfanger. Hver absorber befinder sig i et lufttomt glasrør.

Læs mere om Den plane solfanger og Rørsolfangeren

4 andre produkter i den samme kategori:

Kunder, der købte denne vare, købte også