OK Dette website anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik, annoncering og sitets tekniske funktionalitet.
Ved fortsat brug af websitet accepterer du brugen af cookiesLæs mere
 • Solvarmebeholdere
  Solvarmebeholdere

  Solvarmebeholdere

  En solvarmebeholder er solvarmeanlæggets varmtvandsbeholder. Den er typisk en del større end en almindelig varmtvandsbeholder, og så er den udstyret med en ekstra spiral øverst til suppleringsvarme fra fyr ol. Denne kan dog undværes, hvis man kun bruger el som supplering.

 • Buffertanke
  Buffertanke

  Buffertanke

  En buffertank (også kaldet en akkumuleringsbeholder) indeholder varmeanlægsvand, ikke brugsvand. Den bruges, når husets hovedvarmekilde er et fastbrændselsfyr eller en brændeovn med gris. I forbindelse med solvarme giver den mulighed for at gemme evt. overskud til senere, og dermed forøge udbyttet.

 • Pakninger og anoder
  Pakninger og anoder

  Pakninger og anoder

  En anode er en stav af et mindre ædelt metal, ofte magnesium, der "ofrer" sig og tæres væk med tiden, men samtidig beskytter selve solvarmebeholderens indre mod tæring. Når man skal ind og rense en beholder indeni kræver det som regel en ny pakning for at få samlingen tæt bagefter.

 • Dyklommer
  Dyklommer

  Dyklommer

  Dyklommen er et tyndt rør, der er lukket i den ene ende. Dyklommen gør det muligt at få temperaturføleren helt ind i væsken, og dermed opnå en præcis måling, uden at føleren bliver våd! I eksisterende konstruktioner, eller ved pladsproblemer kan man i visse tilfælde bruge en såkaldt rullefjeder i stedet.

Sidst set

No products