CPC 12 OEM rørsolfanger

Ny vare

U-rørs-solfanger af ekstraordinær kvalitet

Flere detaljer

7 950,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

- +

 
Produktinformation

Fordele ved CPC 12 OEM:

 • Maksimal ydelse i forhold til solfangerens areal
 • Maksimal ydelse fra tidlig morgen til sen aften takket være CPC-spejle (Compound Parabolic Concentrator – en sammenhængende række parabolske spejle under rørene koncentrerer det sollys, der rammer ”ved siden af rørene”, på glasrørenes bagside)
 • Maksimal levetid – ingen ydelsesreduktion eller korossion, selv efter et helt år i solen uden væske
 • Smuk fremtræden – solfangerne føjer sig sammen til ét sammenhængende solfangerfelt uden mellemrum
 • CPC 12 OEM er færdigsamlet. Ingen påføring af pasta – intet tidsforbrug, intet man kan gøre galt, der kan nedsætte ydelsen

Praktiske forhold

 •          Ingen skarpe kanter, indbyggede bæreremme letter installationen
 •          Hver solfanger er dækket med hvid folie, så anlægget kan tages i brug, også i høj sol
 •          op til 7 stk pr. række i serieforbindelse – 14 m², 10,5 meter
 •          fittings medfølger
 •          dyklommer i begge sider – kan vendes som man vil
 •          Rør kan skiftes uden værktøj mens anlægget er i drift – det bliver der formentlig aldrig brug for, men alligevel…

Ritters CPC OEM-solfanger fås med 6, 12 og 18 rør. Vi har valgt at sælge dén med 12 rør.

 

Datablad   |   Målskitse   |   Stresstest   |   Montagevejledning (engelsk)

 
Produktbeskrivelse

Den bedste solfanger der findes

Rørsolfangere har et fantastisk ry blandt hjemlige forbrugere. Det er da også en fascinerende teknik:

Evnen til at optage solstråling fra forskellige vinkler, og, ikke mindst, det meget lave varmetab, opnået ved at anbringe absorberne indenfor et beskyttende vakuum.

Dette er perfekte forudsætninger for at lave en solfanger der får mest muligt ud af solen på alle årstider, altså har den bedst mulige års-balance – vel vidende, at det ikke er muligt at lave solvarme, når solen ikke skinner!

For de fleste rørsolfangeres vedkommende er der desværre skåret en hæl og klippet en tå for at kunne lave et produkt, der kan sælges til en billig pris. Det betyder at varmetabet ikke er så lavt, som det kunne være blevet, at solvarmeoptaget og –overførslen bliver mindre end det kunne være, og at levetiden blivere kortere end det, man ville have kunnet opnå.

Derfor er det os en særlig glæde at kunne præsentere en solfanger, hvor der IKKE er gået på kompromis – hverken med ydelse, holdbarhed,  udseende eller praktisk anvendelighed: Ritter Solars CPC-solfangere.

Tysk kvalitet uden kompromis

CPC 12 OEM er mig bekendt den eneste rørsolfanger hvor alt, hvad der kommer i kontakt med solvarmevæsken, er lavet af rustfrit stål.

Rustfrit er et mærkeligt materiale. Det bruges til de fineste og dyreste produkter, og det bruges til det værste bras. Der er uden tvivl mange forskellige legeringer, der går under navnet, og jeg ved faktisk ikke, hvad der er brugt til Ritters solfangere.

Jeg ved bare, at der ikke er gået på kompromis. Sagen er, at selv om materialet selvfølgelig skal være modstandsdygtigt over for de påvirkninger, det kommer ud for, så er det i nok så høj grad svejseprocessen (100% iltfri) og ikke mindst efterbehandlingen, kaldet bejdsningen, der gør forskellen på, om produktet holder længe eller kort.

Som man vil forvente det af en tysk fabrik, er der hos Ritter 100% styr på disse ting, hvilke bla. demonstreres i den test, solfangerne har været udsat for, og bestået: At ligge i solen et helt år, uden at være tilsluttet, dvs. den ene solskinsdag efter den anden at ligge ”i stagnation” ved ca. 300 grader. Solfangeren blev testet før og efter: Stresstesten havde ikke påvirket ydelsen.

 
Om solfangere

Solfangeren er solvarmeanlæggets mest udsatte del og skal derfor være lavet af nogle ordentlige materialer.


Solfangeren består af

 • en absorber
 • et dæklag
 • isolering

og et kabinet (en "kasse"), der beskytter de øvrige dele.

Rørsolfangeren (eller vakuum-solfangeren) består, i modsætning til den plane solfangers sammenhængende, glasdækkede absorber af et større antal adskilte absorbere pr. solfanger. Hver absorber befinder sig i et lufttomt glasrør.

Læs mere om Den plane solfanger og Rørsolfangeren

3 andre produkter i den samme kategori:

Kunder, der købte denne vare, købte også