Mini-solvarmeanlæg med buffertank

50050310

Ny vare

Solvarme-bufferanlæg 7,4 m²/500 liter

Flere detaljer

48 924,00 DKKinkl. moms
+ evt. fragt

I stedet for 48 924,75 DKK

- +

Pakkeindhold

 
Produktinformation

Lille, højtydende komplet solvarme-kombianlæg. Buffertank til både solvarme og evt. masseovn eller brændeovn med gris. Legionellafri varmtvandsproduktion i gennemstrømning. Styring med mulighed for logning via internettet. 

Hjertet i systemet er buffertanken eller akkumuleringsbeholderen - en stor beholder, fuld af varme- anlægsvand (ikke drikkevand/brugsvand). Her gemmes varmeenergien fra solvarmen og - om øn- sket - fra fastbrændselsfyr, varmepumpe eller andre varmekilder. Og herfra distribueres varmen ud til husets varmeanlæg (radiatorer/gulvvarme) og til den særlige varmtvandsstation, der producerer det friske, varme brugsvand. Alt styres på den mest præcise, energibesparende - og individuelt til- pasningsvenlige - måde af den elektroniske varmeanlægsstyring.

Solvarmeanlægget

er driftssikkert og traditionelt, med en buffertank med spiral i bunden. Og ikke med ekstern varmeveksler som illustrationen viser!

Det varme vand

laves i en særlig ”varmtvandsstation”. Varmtvandsstationen består af en kraftig varmeveksler af rustfrit stål, en pumpe og diverse hjælpekomponenter. Systemet fungerer således:
Når der åbnes for det varme vand et sted i huset, registreres dette af anlæggets elektroniske styring. Styringen vil nu registrere og konstantholde varmtvandstemperaturen ved at regulere pumpens ha- stighed og dermed energi-inputtet på varmevekslerens primærside. Dette fungerer i praksis meget præcist.
I forhold til en traditionel varmtvandsbeholder byder varmtvandsstationen på en række fordele:

  • Det varme vand laves altid helt friskt, sekunder før det bruges. Det er derfor uden bakterier og partikler, dvs. lige så rent som det kolde vand og kan bruges til madlavning mv.

  • Der kan ved behov laves cirkulation på det varme vand, stort set uden negative effekter for solvarmeydelsen

  • Buffervandet, der opvarmer det kolde brugsvand, afkøles til næsten dettes temperatur, før det sendes retur til bufferens bund. Det betyder gode arbejdsbetingelser for solvarmen, der får noget koldt vand at opvarme.

  • Den traditionelle varmtvandsbeholder er unødvendig - og erstattet af en veksler i rustfrit stål, der er holdbar, nem at afkalke og ved evt. udskiftning kun koster 1/3 af en solvarmebeholder

Husets hovedvarmekilde

kan være en masseovn, fjernvarme, gasfyr eller oliefyr mv. Er det et brændefyr eller en brændeovn med vandtank, kan det deles med solvarmeanlægget om at udnytte bufferbeholderen. Beholderen udjævner variationer i varmeproduktion og –forbrug, giver god afkøling på fjernvarmen, og giver de fleste fyr en renere og mere effektiv forbrænding.

Varmedistribution

er ikke med i minianlægget. Her skal du selv have (eller købe) cirkulationspumpe og evt shunt. Eller vælge vores midi-/maxianlæg med vejrkompensering mv.

9 andre produkter i den samme kategori: