OK Dette website anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik, annoncering og sitets tekniske funktionalitet.
Ved fortsat brug af websitet accepterer du brugen af cookiesLæs mere

Seneste kommentarer

Søg i artikler og blog

Miljø og samfundsøkonomi

Miljø og samfundsøkonomi

Man hører af og til at solvarmeanlæg (solceller, elbiler, vindmøller, isolering osv.) aldrig tjener sig selv hjem, rent energimæssigt. Er der noget om snakken? NEJ.

Solvarmens miljøeffekt eller samfundsøkonomi er blevet undersøgt i Solenergicentrets undersøgelse Livscyklusvurderinger.

I rapporten redegøres grundigt for undersøgelsens forudsætninger og metode. Konklusionen er:


Det tager kun mellem 5 mdr. og 1½ år for et solvarmeanlæg at producere den mængde energi, der blev brugt ved dets fremstilling. Herefter er der altså 100% gevinst, miljømæssigt set – al den energi der produceres af solvarmeanlægget, produceres uden anden miljøbelastning end den strøm, der går til at drive pumpe og styring.


Hvilken energi erstattes?
Det store interval skyldes, at det kommer an på hvilken energi, der erstattes af solenergien. El koster f.eks. meget energi at fremstille, idet der på et alm. kraftværk brændes 2-3 gange så megen kul-energi af, som der kommer ud som strøm. Tilføjelse 2017: Ja, en del af strømmen produceres efterhånden miljøvenligt, men (desværre) endnu ikke i så høj grad, at det ændrer konklusionen. Erstatter solvarmen el-opvarmning, går der derfor kun et halvt år, før anlægs-energiforbruget er tjent hjem. Olie- og gasopvarmning er noget bedre, men selv her: Efter kun halvandet år er solenergien ren gevinst for miljøet.


Vindkraft
Energi-tilbagebetalingstiden for en vindmølle er også undersøgt. Det er, så vidt jeg husker, ca. 3 mdr. Se mere på det interessante websted Windpower.org.

Oprettet den 20.06.2017 Økonomi 0 3049

Skriv kommentarSvar

Du skal være logget ind for at kommentere.

Sidst set

No products