Solvarmeanlæg tjent hjem på 4 år

Smørum, Hovedstadsområdet

Per og Bente bor i en bebyggelse fra 70'erne i Smørum. De 20 rækkehuse bliver opvarmet med elvarme.

"Vi har altid været pionerer herude. Mærkeligt nok, for jeg er vel den ældste beboer i blokken. Vi var også nogen af de første, der fik efterisoleret. Dengang boede børnene jo hjemme, og vi brugte 20.000 kWh om året. Det blev halveret, da vi fik isoleret loftet og en af ydervæggene.

I 2011 stod vores varmtvandsbeholder foran udskiftning. Et par af naboerne havde allerede været ude for at deres beholder pludselig sprang, så der var vand over det hele. En af dem fik et tilbud på udskiftning af sin, det lød på 13.000. Her besluttede vi, at det kunne vi jo lige så godt købe solvarme for.

Så søgte vi på nettet, kontaktede Varmt vand fra solen og fik et tilbud.

Installationen tog en lille uges tid, det meste foregik udenfor, så det var ikke generende. En handyman kunne jo selv have installeret solvarmeanlægget, vi var glade for at få det gjort."

Bente og Pers solvarmeanlæg fungerer fuldautomatisk lige som alle de andre anlæg fra Varmt vand fra solen. Når der en dag ikke er nok varme fra solen i tanken, tænder elvarmelegemet selv og eftervarmer vandet. Er tanken varmet helt op, stopper anlægget selv, uden at ejeren mærker noget. Næste gang solen skinner, kører det bare videre.

Per og Bente er meget tilfredse med beslutningen: ”Anlægget har virket upåklageligt. Vores forbrug er faldet med 1.500-2.000 kWh pr. år, så man må sige at det har levet op til forventningerne."

Med en reel merpris for at få solvarme på omkring 16.000 kr., bl.a. takket være boligjob-fradrag og en varmtvandsbeholder, der alligevel skulle udskiftes, er solvarmeanlægget tjent hjem på rekordtid.

Et solvarmeanlæg til en større familie på f.eks. 4 personer har en endnu bedre forrentning:  Besparelsen fordobles, men prisen er kun lidt højere - pumper, styring, rør og montering af samme koster stort set ens, uanset anlæggets størrelse.

Niels: "Jeg hører en sjælden gang, også fra folk der er 10 år yngre end dig, at de ikke vil gå i gang, fordi de ikke mener det kan nå at tjene sig hjem i deres levetid...?"

"Sådan kan man ikke se på det, det er vist bare en dårlig undskyldning! Vi holder øje med elforbruget og kan se, at anlægget er tjent hjem næste år. Desuden gavner det jo også dem, der skal bo her efter os, og det gør også huset mere værd, når elforbruget er mindre." 

  

ØKONOMI

Solvarmeanlæg med installation:              32.000

Besparelse ny varmtvandsbeholder:      - 13.000

Grønt boligfradrag:                                 -   3.000

Reel merpris for solvarmeanlæg:          16.000

Besparelse/år:                                            4.000

Bente og Per blev interviewet af Niels Lyck, juli 2014

Oprettet den 01.05.2017 Anlæg vi har leveret 0

Skriv kommentarSvar

Du skal være logget ind for at kommentere.

Sidst set

No products